Ünlü Sanatçı Murat Soydan’a Acı Veda

Ünlü Sanatçı Murat Soydan’a Acı Veda

Ünlü Sanatçı Murat Soydan’a Acı Veda
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.06.2024
A+
A-

Ünlü Sanatçı Murat Soydan‘a Acı Veda

SON DAKİKA: Yeşilçam'ın yıldızı Murat Soydan hayatını kaybetti (Murat Soydan  kimdir?) - Dünya Gazetesi

Türk sinemasının ünlü ismi Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Soydan’ın kızı Mehveş Soydan sosyal medya hesabından duyurdu. Mehveş Soydan’ın duygusal mesajında, “Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun” ifadeleri yer aldı.

Murat Soydan Kimdir

1940 yılında dünyaya gelen ve Lüleburgaz’da doğan Murat Soydan babasının mesleği nedeniyle Kırklareli’de büyüdü. Sanatçının gerçek adı Rüçhan Tercan olan oyuncu, eğitim hayatına doğduğu topraklarda başladı ve Edirne’ye giderek lise eğitimini tamamladı. Ardından, sanatın büyülü dünyasına adım atmak için İstanbul’un yolunu seçti.

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olan Murat Soydan, 1966 yılında “Kolsuz Kahraman” filmiyle sinema dünyasına adım attı ve kısa sürede sektörün köşe taşlarından biri haline geldi. Yaklaşık 200’e yakın filmde rol alan Soydan, aynı zamanda dizi dünyasında da önemli bir iz bıraktı. Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı gibi önemli bir görevi üstlenen Soydan, sektöre katkıda bulunurken 1970’li yılların “Jön” oyuncularından biri olarak Türkân Şoray, Hülya Koçyiğit gibi dev isimlerle bir araya geldi. 2016 yılında, sinema kariyerini ve hayatını anlatan bir kitap yayınlayarak izleyicilere kendi hikayesini anlattı.

Murat Soydan vefat etti... Kimdir bu Murat Soydan | kaç yaşında ve nereli |  Yeşilçam'ın acı kaybı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.